Торта с вишни и горски плодове

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 10.04.2018
Торта с вишни и горски плодове
Торта с вишни и горски плодове
 
Необходими продукти:
за един блат:
1 яйце
3 с. л. захар
3 с. л. брашно
на върха на 1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. какао
1 ванилия

за ваниловия крем:
2 пакетчета инстантен крем ванилия
800 мл прясно мляко
1 пакетче желатин

за плодовете:
400 г замразени вишни
400 г замразени горски плодове
50 г захар
1 пакетче желатин


Начин на приготвяне:
1
За тортата са необходими 3 блата. Приготвят се отделно с продуктите, които съм дала по-горе, като посоченото количество е за 1 блат. Яйцето се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се какаото и ванилията. Разбърква се добре. Бакпулверът се слага към брашното, разбърква се и се добавя към яйчената смес. Разбърква се добре и се изсипва във форма за торта с подвижно дъно, застлано с хартия за печене. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изпеченият блат се изважда от формата и се охлажда върху решетка. По същият начин се приготвят и другите 2 блата.
2
За приготвянето на крема в дълбока купа се изсипват прясното мляко и двете пакетчета инстантен крем. Разбърква се с миксер, до сгъстяване на крема. Желатинът се накисва с малко вода и се стопява на водна баня. Прибавя се към крема на тънка струйка и при непрекъснато бъркане с миксер.
3
Замразените плодове и захарта се слагат в касерола на котлона и се нагряват, докато се размразят. Махат се от котлона. Желатинът се накисва с малко вода и се стопява на водна баня. Прибавя се към плодовете и се разбърква добре. Плодовата смес се оставя, леко да стегне.
4
Тортата се сглобява, като във форма за торта с подвижно дъно се слага първият блат. Изсипва се 1/3 от крема и се заглажда. Слагат се 1/3 от плодовете. Следват вторият блат, крем и плодове. По същия начин се процедира и с третия блат. Отгоре плодовете се заравняват добре. Тортата се слага в хладилник за 1 нощ, за да се стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: