Торта с тиквички

Ако сте опитвали морковена торта, няма начин и тази да не ви хареса. Зеленчуците придават една много приятна сочност на десерта
Източник: Бон Апети
Дата: 18.04.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кейка:
2 ч. ч. брашно
3 яйца (размер L)
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. бакпулвер
3 малки тиквички
60 г златни стафиди
50 г суров белен шамфъстък
1 ванилия

за портокаловия крем:
3 яйца (размер L)
3/4 ч. ч. захар
120 г краве масло
сокът и кората от 2 портокала

за намазване:
300 г крем сирене
100 г пудра захар
1 лайм
1 ванилия
60 г суров белен шамфъстък

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Торта с тиквички

Тиквичките се настъргват на ренде, без да се белят, след това се поставят в цедка и се оставят така за 20 минути, да се отдели водата.

 


2
Торта с тиквички 2

С миксер се разбиват яйцата и захарта, докато побелеят. Към тях се прибавят брашното, олиото, нарязаните наситно ядки, бакпулверът, стафидите и ванилията. Разбива се с миксер и се слагат отцедените тиквички. Разбърква се със силиконова бъркалка.

 


3
Торта с тиквички 3

Сместа се изсипва във форма за торта (с диаметър 26 см), на дъното на която има пергаментова хартия. Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути. След това се охлажда.

 


4
Торта с тиквички 4

Маслото за крема се загрява в касерола, към него се прибавят захарта, кората и сокът от портокалите, яйцата. Готви се на слаб огън, докато се сгъсти, при непрекъснато бъркане. След това се охлажда.

 


5
Торта с тиквички 5

Пудрата захар се разбива с крем сиренето, към тях се прибавят ванилията и сокът от лайма.

 


6
Торта с тиквички 6

Охладеният кейк се разрязва надве, основата се намзава с охладения портокалов крем, отгоре се поставя вторият блат, покрива се със сместа с крем сирене и накрая се поръсва с кората от лайма и нарязания шамфъстък.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2014
Тортата е страхотна. Замених шам фъстъка със сурови ядки и пак стана страхотна.Необичайен ,интересен и много вкусен десерт.направих тортата няколо пъти и замених сиренето с обикновенна крема - пак стана много добре.Благодаря за рецептата !!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: