Торта с течен шоколад

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 28.03.2015
Торта с течен шоколад
Торта с течен шоколад
Торта с течен шоколад
 
Необходими продукти:
5 яйца
400 г течен шоколад
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Затоплете течния шоколад, така че леко да се отпусне, защото по този начин по-лесно ще може да се смеси с яйцата. Разбийте яйцата и прибавете ванилията.
2
Изсипете малка част от разбитите яйца към течния шоколад и с леки, въртеливи движения, чрез загребване и обръщане, разбъркайте с шпатула, до хомогенизиране. По същия начин, на няколко пъти, прибавете и останалите разбити яйца в течния шоколад.
3
Изсипете сместа в тава и печете около 25-30 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна, без вентилатор.
4
Оставете тортата да изстине в тавичката. След това я похлупете с поднос и я обърнете. След като изстине напълно по желание може да я покриете с разтопен шоколадов кувертюр. Може да я поръсите с какао и/или пудра захар.

Съвет:
Не препоръчвам да прибирате тортата в хладилник, защото шоколадът ще стегне и тортата ще стане сбита, а иначе остава много сочна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: