Торта с шоколадов мус и лешникова коричка

Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2005
Торта с шоколадов мус и лешникова коричка
 
Необходими продукти:
4 яйца
1 ч. ч. захар
50 г брашно
50 г какао
50 г разтопено масло
50 г лешникови ядки
100 мл прясно мляко
1 шоколад с лешници
1 ч. ч. корнфлейкс
олио за намазване
200-250 г течен шоколад
250 мл течна сметана
50-60 мл вода
2 с. л. ликьор


Начин на приготвяне:
1
Торта с шоколадов мус и лешникова коричка
Яйцата се разбиват със захарта, докато стане пухкава смес. Добавя се разтопеното масло, разбърква се. Постепенно се изсипват брашното и какаото, които предварително се пресяват.
2
Торта с шоколадов мус и лешникова коричка 2
Сместа се изсипва в покрита с хартия за печене тава. Пече се 30-40 минути в загрята до температура 150-160 градуса фурна.
3
Торта с шоколадов мус и лешникова коричка 3
Лешниковите ядки и корнфлейксът се смилат. Шоколадът се разтопява в тенджера, налива се прясното мляко, разбърква се. Добавят се смлените лешникови ядки и корнфлейкс.
4
Торта с шоколадов мус и лешникова коричка 4
Сместа се разпределя в намазнена, покрита с алуминиево фолио кръгла форма. Оставя се да се охлади.
5
Торта с шоколадов мус и лешникова коричка 5
Течната сметана се разбива. Водата за муса се кипва в тенджерка, добавят се течният шоколад и ликьорът. Половината се добавя към разбитата сметана, останалото се запазва.
6
Торта с шоколадов мус и лешникова коричка 6
Докато е още топъл, блатът се разрязва през средата. Едната част се поставя върху лешниковата коричка, полива се с 1/2 от запазения шоколадов сос, върху него се нанася мусът.
7
Торта с шоколадов мус и лешникова коричка 7
Другата част от блата също се покрива с шоколад и се обръща върху първата. Покрива се с останалия шоколадов мус. Оставя се да отлежи поне 6 часа и се поръсва с какао.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте:) Искам утре да направя тази торта, но горния коментар малко ме притесни. Трябва ли да слагам бакплувер в блата или не?:)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
незнам но блата стана ужасен погледнах пак рецептата няма набухвател стана като пестил,за рязане на две и дума неможе да се каже.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: