Торта с шоколадов ганаш

ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.11.2009
Торта с шоколадов ганаш
 
Необходими продукти:
2 1/4 ч. ч. брашно
2 1/4 ч. ч. захар
1 ч. л. бакпулвер
1 3/4 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. сол
1 ч. ч. какао на прах
3 големи яйца
1 с. л. ванилилия (екстракт)
10 с. л. растително масло (1/2 ч. ч. + 2 с. л.)
1 1/4 ч. ч. пълномаслено мляко
1 1/4 ч. ч. силно кафе
300 г натурален шоколад
180 мл пълномаслена сметана
130 г краве масло
50 мл пълномаслена сметана
100 г бял шоколад
30 краве масло
1 капсула ванилия на прах
малини за гарниране


Начин на приготвяне:
1
В купа пресяваме заедно брашното, какаото, содата, бакпулверът, солта, добавяме захарта и разбъркваме, за да се смесят. В друга купа смесваме яйцата, олиото, ванилията и разбъркваме добре. Добавяме млякото и охладеното кафе.

2
Получените смеси се поставят в подходящ съд, налива се сметаната и бъркаме до поемане на брашното и придобиване на гладка смес. Разделяме сместа на две части, и ги изливаме в тави с диаметър 24см. (с незалепващо покритие или с хартия за печене на дъното). Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса фурна около 30-40 минути.
3
В тенджера с дебело дъно наливаме сметаната за ганаша и я бъркаме, докато кипне. Добавяме шоколадът, нарязан на много дребно и бъркаме на среден огън до сгъстяване. Накрая добавяме и маслото и бъркаме още малко. Покриваме съдът с капак и оставяме да се поохлади. По същия начин се приготвя и белия ганаш, като ванилията се поставя накрая.

4
Върху форма за торта слагаме единият блат и обилно намазваме с 1/3 от ганаша. Върху него слагаме вторият блат. Заливаме и намазваме отвсякъде тортата с останалия ганаш. Отгоре на тънка струйка се украсява с бял ганаш и гарнираме с пресни малини. Сервираме в чиния залята с бял ганаш и отгоре парче торта
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: