Торта с пушена скумрия

Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2002
Торта с пушена скумрия
 
Необходими продукти:
150 г пресято брашно
50 г масло
1 яйце
1-2 щипки сол
250-300 г пушена скумрия
100-150 г кашкавал
3 яйца (за заливката)
3-4 клонки копър
1/2 ч. ч. течна сметана
сол


Начин на приготвяне:
1
Торта с пушена скумрия
Продуктите за тестото се слагат в купа и бързо и енергично се омесва меко и еластично тесто. Оставя се да втаса за 20-30 минути, след което се разточва на тънка кора.
2
Торта с пушена скумрия 2
Кората се слага в намазнена и набрашнена тава (диаметър 16-18 см) и се пече 10-15 минути на 220 градуса. За да не се надуе тестото, на дъното се слага шепа зърна зрял фасул.
3
Торта с пушена скумрия 3
Рибата се почиства от главата, кожата и костите и се нарязва на малки парченца. Кашкавалът се нарязва на кубчета.
4
Торта с пушена скумрия 4
Към яйцата се прибавя течната сметана. Посолява се и се разбърква, докато се смесят добре.
5
Торта с пушена скумрия 5
Върху готовия блат се разпределят рибата и кашкавалът. Поръсва се със ситно нарязан копър, полива се със заливката.
6
Торта с пушена скумрия 6
Ястието се пече при температура 180 градуса, докато заливката се стегне и се образува златиста коричка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2017
Много вкусно, макар и тежичко за сезона!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: