Торта с пудинг и плодове

Източник: niko_leta
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.02.2015
Торта с пудинг и плодове
 
Необходими продукти:
за масленото тесто:
1 яйце
250 г брашно
125 г захар
125 г краве масло (студено)
1 ч. л. бакпулвер
1 ванилия

за плънката:
500 мл мляко
500 мл заквасена сметана
200 г захар
2 пакетчета пудинг ванилия


Начин на приготвяне:
1
Торта с пудинг и плодове
От посочените продукти замесваме маслено тесто и го оставяме да отпочине в хладилник, завито във фолио за свежо съхранение.


2
Торта с пудинг и плодове 2
Приготвяме двете пакетчета пудинг, съгласно указанията на опаковката, като използваме 500 мл мляко - т.е. дост по-малко. Добавяме захарта и го оставяме да се поохлади, като го разбъркваме, за да не хване кора. После добавяме и заквасената сметана и захарта.



3
Торта с пудинг и плодове 3
Разстиламе масленото тесто във форма за торта с подвижно дъно и с диаметър 24 см. Оформяме и ръбче - аз лично притискам с пръсти и така тестото се полепва по формата.
4
Торта с пудинг и плодове 4
Разбъркваме пудинга (500 мл) със заквасената сметана (500 мл) и захарта, до хомогенизиране и изсипваме сместа, върху тестото, във формата. Отгоре подреждаме отцедени плодове от компот, а сокът запазваме за по-късно.
5
Торта с пудинг и плодове 5
Печем на около 45-60 минути в загрята на 180 градуса фурна. Като се изпече и се поохлади, се залива със заливка за торти, приготвена, съгласно упътването на опаковката, със сока от компота.
6
Торта с пудинг и плодове 6
Изважда се от формата и добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2015
Добра рецепта! Хубаво изпълнена, но за съжаление немарливо описана. В продуктите липсват филираните мандарини, както и тази подробност (която се вижда на снимката) заливането с желиран слой отгоре. Жалко е, когато се спестяват тези неща и това съсипва самата идея. Аз мога да се ориентирам, но едни по-начинаещи кулинари ...???
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: