Торта с малини и бял шоколад

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2010
Торта с малини и бял шоколад
 
Необходими продукти:
200 г шоколадови бисквити
80 г краве масло
400 г малини
1/2 ч. ч. захар
100 г бял шоколад
1 пакетче желатин
2 пакетчета суха сметана (500 мл течна)
300–400 г прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Бисквитите се смилат в кухненски робот, прибавя се разтопено маслото и се разбърква до хомогенизиране. След това сместа се изсипва в кръгла тава с отделящо се дъно (с диаметър 22 см) и равномерно се разпределя, като се натиска с дървена намаслена лопатка.
 
 

2
Малините се пюрират, прецеждат се през едра цедка, за да се отдели семето, и се слагат в тенджера. Прибавят се захарта и шоколадът и се нагряват, като се бъркат, докато се разтопят. Сместа се оставя напълно да се охлади, като се покрива с фолио.
3
Желатинът се разтваря в 5 с. л. студена вода и леко се загрява. Щом се разтопи, се изсипва в охладената малинова смес и се разбърква.
 

4
Сметаната и млякото се разбиват на сняг, добавят се малините и внимателно се разбъркват, докато се смесят напълно.
5
Пълнежът се изсипва върху блата и се изравнява, след което се слага в хладилник, за да стегне желатинът (поне за 6 часа).
 
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: