Торта с извара и ягоди

Гост: Аличе Серафини
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Торта с извара и ягоди
 
Необходими продукти:
150 г извара
150 г захар
100 г ягоди
75 г сирене “Крема”
50 г течна сметана
50 г брашно
20 мл ром
1 яйце
1 жълтък
1 ч. л. захар за карамела
300 г брашно
150 г краве масло
125 г захар
7 г бакпулвер
1 яйце
200 мл прясно мляко
50 мл течна сметана
30 г захар
20 брашно
4 жълтъка


Начин на приготвяне:
1
Торта с извара и ягоди
Омекналото масло се смесва със захарта.
2
Торта с извара и ягоди 2
Добавят се яйцето, пресятото брашно и бакпулверът. Замесва се нееластично тесто и се оставя за два часа на студено.
3
Торта с извара и ягоди 3
Престоялото тесто се разделя на две части, които се разточват на тънка кора. С помощта на готварски пръстен от корите се изрязват тестени кръгчета, които се поставят на дъното на намаслени купички.
4
Торта с извара и ягоди 4
Сиренето се смесва с изварата. Добавя се захарта и се разбърква добре.
5
Торта с извара и ягоди 5
Постепенно се прибавят сметаната, жълтъкът, яйцето, брашното и ромът.
6
Торта с извара и ягоди 6
Част от сместа се сипва в купичките с тесто и се изпича за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което се изважда от купичките и се оставя да изстине.
7
Торта с извара и ягоди 7
Жълтъците за крема се смесват със захарта, брашното, млякото и течната сметана и се разбъркват с помощта на миксер на бавни обороти.
8
Торта с извара и ягоди 8
Сместа се изсипва в тенджерата с останалата част от крема за купичките и се затопля. Бърка се непрекъснато с помощта на тел, докато се сгъсти, след което се оттегля от огъня.
9
Торта с извара и ягоди 9
Изпечените тестени формички се намазват с крем и се покриват с нарязани на филии ягоди.
10
Торта с извара и ягоди 10
Захарта за карамела се разтопява, като по желание се оцветява със сладкарска боя. Оставя се леко да се охлади и с получения карамел се прави декорация.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


235 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: