Торта с бисквити и домашен крем

Това е една от най-лесните за приготвяне домашна торта – с бисквити и домашен крем
Източник: Екатерина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.11.2015
Торта с бисквити и домашен крем
 
Необходими продукти:
1 пакет чаени бисквити (с какао)
1 пакет чаени бисквити (с масло)
3 яйца
2 ванилии
1 л прясно мляко
8-9 с. л. захар
5-6 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Кремът се приготвя като 2/3 от млякото се налива в тенджера, която се слага на котлона. Добавя се захарта и се разбърква. Тенджерата се оставя на котлона, да се затопля, докато приготвяте яйчената смес.
2
Налейте останалото мляко в купа и го разбъркайте заедно с яйцата. Прибавете брашното и ванилията и разбъркайте отново.
3
Когато млякото на котлона вече се е затоплило, на тънка струйка, добавете яйчената смес и разбъркайте добре. За да не загори кремът, трябва по-често да бъркате.
4
Щом кремът се сгъсти, дръпнете тенджерата от котлона и започнете да сглобявате тортата. На дъното на тава (или друг подходящ съд) наредете ред бисквити с какао. Отгоре ги намажете обилно с крем. Следва ред бисквити с масло, след това отново намажете с крем и така редувайте ред бисквити, ред крем, докато продуктите свършат.


Съвети:
По желание в млякото може да добавите малко масло.

Отгоре може да поръсите с натрошени бисквити, какао или с нещо друго по Вваше желание.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2023
Чудесен крем!
4.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2022
Супер вкусна тортичка се получава, никога не остава!
3.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
стана страхотна следващия път и снимка .....сега не остана
2.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2017
уникална
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2017
Страхотна торта. Лесна, бърза и изключително вкусна! Отгоре я полях с разтопен бял шоколад, а в крема сложих 4 ванилии за повече аромат. Мисля следващия път да пробвам с малко лимонова есенция в крема... Поздрави!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: