Торта с бишкоти и крем "Мока"

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г пудра захар
75 г брашно
4 яйца
1 с. л. розова вода
250 г краве масло
100 г захар
50 г глюкоза
150 мл прясно мляко
2 ч. л. разтворимо кафе
100 г бадеми за декорация
шоколад за настъргване


Начин на приготвяне:
1
Торта с бишкоти и крем
Жълтъците се отделят от белтъците и се смесват със захарта.
2
Торта с бишкоти и крем
Белтъците се разбиват на сняг с 2 с. л. от пудрата захар.
3
Торта с бишкоти и крем
Брашното се пресява и се разбърква с жълтъците.
4
Торта с бишкоти и крем
Овкусява се с розова вода и се смесва с белтъците.
5
Торта с бишкоти и крем
Получената смес се слага в пош и се разпределя във формата на бишкоти върху хартия за печене. Поръсва се с пудра захар и се слага да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Торта с бишкоти и крем
Захарта за крема се разтваря в загрято мляко.
7
Торта с бишкоти и крем
Добавят се глюкозата и кафето и кремът се оттегля от огъня.
8
Торта с бишкоти и крем
Маслото се оставя на стайна температура, след което се разбива с помощта на миксер и се смесва с изстиналия крем.
9
Торта с бишкоти и крем
Готовите бишкоти се подреждат в покрита с фолио форма за торта, като между всеки ред бишкоти се слага крем. Тортата се оставя в хладилник, за да стегне.
10
Торта с бишкоти и крем
Поднася се украсена със смлени бадеми и настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: