Торта с американски палачинки

Изкусителен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
170 г брашно
150 г заквасена сметана
100 г захар
50 г кленов сироп
4 яйца
1 ванилия
2 с. л. разтопено краве масло (+ за намазване на тигана)
2 ч. л. бакпулвер

за крема:
600 мл животинска сметана
200 г течен двуцветен шоколад
100 г захар
5 жълтъка
1/2 пакетче желатин

за гарниране:
100 г пресни боровинки
100 г бял шоколад
50 г филирани бадеми


Начин на приготвяне:
1
Торта с американски палачинки
Брашното се разбърква с бакпулвера и ванилията.
2
Торта с американски палачинки 2
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с щипка сол. Добавя се 50 г захар и пак се разбива.
3
Торта с американски палачинки 3
Жълтъците се разбиват с останалата захар, добавят се заквасената сметана, разтопеното масло и половината от сухите съставки. Разбърква се.
4
Торта с американски палачинки 4
При непрекъснато, но внимателно разбъркване се прибавят 1/3 от белтъчната смес, останалите сухи съставки и белтъчна смес.
5
Торта с американски палачинки 5
В намазан с масло тиган се пържи палачинка с големината на формата, в която ще се сглобява тортата, форма с подвижно дъно и с диаметър 23 см.
6
Торта с американски палачинки 6
Поставя се във формата, предварително застлана с хартия. От останалото тесто се приготвят малки палачинки, накъсват се и се заливат с кленов сироп.
7
Торта с американски палачинки 7
Жълтъците за крема се разбиват леко. 300 мл от сметаната се загрява със захарта. Налива се към жълтъците, за да се темперират.
8
Торта с американски палачинки 8
След това сместа се готви на водна баня, докато се получи крем. Дърпа се от огъня.
9
Торта с американски палачинки 9
Добавя се шоколадът и се разбърква. Охлажда се до стайна температура.
10
Торта с американски палачинки 10
Желатинът се накисва в студена вода, след което се разтопява на водна баня. Налива се на тънка струйка към крема и се разбърква добре.
11
Торта с американски палачинки 11
Кремът внимателно се разбърква с останалата сметана, разбита на пухкава пяна.
12
Торта с американски палачинки 12
Изсипва се при накъсаните палачинки.
13
Торта с американски палачинки 13
Разбърква се внимателно и се изсипва във формата върху голямата палачинка. Тортата се прибира в хладилник за 3 часа.
14
Торта с американски палачинки 14
Преди сервиране се гарнира със запечени филирани бадеми, стърготини от бял шоколад и боровинки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: