Торта „Рафаело”

ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.01.2016
Торта „Рафаело”
 
Необходими продукти:
3 опаковки бисквити с масло
1 пакетче краве масло (на стайна температура)
200 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
200 г кокосови стърготини
2 ванилии


Начин на приготвяне:
1
Маслото се смесва с разтопения на водна баня шоколад, като двете съставки не трябва да са топли или горещи.
2
Лъжица по лъжица се прибавя заквасената сметана (аз смесих продуктите с миксер на ниска скорост). Имайте предвид, че ако заквасената сметана е студена, а шоколадово-маслената смес е топла, то сметаната може да се пресече.
3
След като всичко се смеси добре, се прибавят разбитата сладкарска сметана и 120 г кокосови стърготини.

4
Тортата се сглобява по следния начин - на дъното на тава с подвижно дъно се слага малко от крема. Всяка бисквита се потапя в прясно мляко и бисквитите се подреждат като блат.
5
Следва отново крем, после пак бисквити и се редува така, до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем.
6
Тортата се оставя в хладилник за една нощ. След това се изважда, стените на формата са отстраняват и тортата се поръсва отгоре и отстрани с останалите кокосови стърготини.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2017
Любима на семейството!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2017
невероятно вкусна торта
1.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2016
това е добре познатото бисквитено рафаело на Ани Шакарян /Вкуснотека/, което пък беше адаптирано от друга рецепта. Между другото, тортата е много вкусна. Само да се добави и лимонова кора в крема и да се намалят стърготините.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: