Торта Рафаело

Източник: Кремена
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.05.2014
Торта Рафаело
 
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
150 г кокосови стърготини
4 ванилии
12 с. л. брашно
12 с. л. захар
6 яйца
400 г кондензирано мляко
240 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Блатът се приготвя, като яйцата се разбиват със захарта, до пухкав крем.
2
След това, на етапи, се прибавят пресятото брашно и 2 ванилии. Разбърква се добре с дървена лъжица.
3
Изпичат се 2 блата в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се до готовност, след това се оставят да изстинат.
4
Крема получаваме, като разбием маслото на крем. След това, на тънка струйка, се добавя кондензираното мляко. Накрая се изсипват стърготините.
5
Сиропира се единият блат с прясното мляко, в което са разтворени другите 2 ванилии. Намазваме с половината крем. Поставяме другия блат и се повтаря. С останалия крем намазваме цялата торта. Накрая поръсваме обилно със стърготини.
6
По-търпеливите могат да оставят в хладилник, да стегне. Всяко парче може да декорирате с бонбон Рафаело или с ярко цветче.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2021
Изпълних рецептата точно, но блатовете станаха много твърди, почти невъзможно да се сиропират. Може би трябва да се сложи бакпулвер? Повече няма да повторя тази рецепта!
13.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2021
Рецептата е супер! Кондензираното мляко не е гъсто или рядко, а подсладено или неподсладено. Предвид, че в рецептата за крема няма захар, ясно е, че се използва подсладеното кондензирано мляко.
12.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2018
Прекрасна торта, кремът стана много вкусен, аз също го направих със студено масло, нарязано на кубчета и гъсто кондензирано мляко. Следващия път бих пробвала рецептата, без да добавям кокосови стърготини в крема, защото предпочитам да са по-малко, но това е въпрос на личен вкус.
11.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2018
Първия път, когато правих торта се получи отвратителен крем. Маслото просто плуваше на бучки. Но прочетох коментарите, че не е описано правилно как се прави и следвах указанията на Вероника Стойчева. Нарязах маслото на бучки, беше и студено, добавих гъсто кондензирано мляко и стърготини и стана чудно! Не съм пробвала с блатовете от рецептата, а с купешки, но пак е вкусно!
10.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2016
Описанието на крема е грешно. Първо маслото трябва да е студено, нарязано на кубчета, за да не стане крема воднист. Второ - има 2 вида кондензирано мляко. Необходимо е гъстото, а не това което за кафе и чай. След като нарежем студеното масло на кубчета, добавяме млякото и разбиваме с миксера, добавяме и стърготините. Ако в помещението е по-топло, сложете крема в хладилника и когато сте готови да го използвате го извадете. Получава се много вкусно. С така приготвения крем могат да се направят и наполеонки. ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: