Торта Ради

Вкусът е лек, но завладяващ
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 19.04.2017
Торта Ради
 
Необходими продукти:
за двата блата:
2 яйца
16 с. л. захар
24 с. л. прясно мляко (или вода)
2 ванилии
20 г бакпулвер
1 с. л. какао

за крема:
600 мл прясно мляко
240 г захар
100 г брашно
10 г нишесте

за сиропа:
200 мл готварска сметана
100 г захар
25 мл ликьор (по желание)


Начин на приготвяне:
1
За да приготвим блатовете, първо разбиваме (до побеляване) 1 яйце с 8 с. л. захар, след което прибавяме 12 с. л. прясно мляко, ванилията и предварително пресетите брашно и бакпулвер. Разбъркваме добре, до получаване на хомогенна смес, която изсипваме в намазнена и набрашнена форма за торта и печем около 20-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна (без вентилатор), като проверяваме с клечка за зъби. Вторият блат се приготвя по същият начин, но към сместа се добавя и какаото (Аз приготвих втория блат с вода и стана по-мек и въздушен). Оставяме двата блата да се охладят.
2
За сиропа разбиваме леко готварската сметана със захарта, докато се получи леко лепкава смес. Заливаме охладените блатове (По желание може да ги разрежем на 2 части, за да се получат 4 блата).
3
За крема кипваме прясното мляко със захарта и когато заври, прибавяме разбитите във вода брашно и нишесте (предварително пресети). Бъркаме до получаване на гладка смес и веднага дърпаме от котлона, като продължаваме да бъркаме, докато сместа престане да ври.
4
В чиния за торта поставяме първия напоен със сироп блат и го заливаме с крема. Редуваме тъмни и светли, напоени със сироп блатове, намазваме ги с крем. Върху втория блат може да добавите и сладко (или друго по ваш вкус). Завършваме с крем, като намазваме тортата и отстрани. (Аз поръсих обилно и с настърган шоколад).

Да ви е сладко!


Съвет:
Преди да поднесете, оставете тортата в хладилник поне за 1 час, за да стегне.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: