Торта „Павлова“

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
6 белтъка/ на стайна температура/
330 г фина захар фина захар
1 ч. л. лимонов сок

за крема:
300 мл студена животинска сметана (минимум 30% масленост)
1 ч.л. ванилов екстрат
2 с. л. захар

за украса:
Плодове по избор: ягоди, боровинки, малини, киви,
къпини, френско грозде, праскови, кайсии


Начин на приготвяне:
1
Торта „Павлова“
Белтъците и лимоновият сок се сипват в купата на миксера и се разбиват на плътен сняг, докато удвоят обема си.
2
Торта „Павлова“ 2
След това, при постоянно разбиване, постепенно, лъжица по лъжица, се добавя захарта, като след всяко добавяне се изчаква 30 секунди.
3
Торта „Павлова“ 3
Белтъченият сняг трябва да е гладък и да не пада от купата, когато се обърне наобратно.
4
Торта „Павлова“ 4
Плоска тава се покрива с хартия за печене и върху нея се рисува кръг с диаметър 23 см. Хартията се обръща наопаки, така че кръгът да е от долната страна.
5
Торта „Павлова“ 5
Със силиконова шпатула се взима малко от белтъчния сняг и с него се залепва хартията за тавата.
6
Торта „Павлова“ 6
Снегът се прехвърля с помощта на шпатулата върху нарисувания кръг и се разпределя така,че да се образува правилна кръгла форма с лека вдлъбнатина в средата (за крема и плодовете).
7
Торта „Павлова“ 7
Блатът се пече в предварително загрята фурна на 120 градуса (без вентилатор) около 80 - 90 минути. След 80-тата минута се проверява дали е хрупкав (вратата на фурната се отваря много бързо, почуква се по блата и ако не е твърд, фурната се затваря веднага).
След като блатът се опече, вратата на фурната се отваря и се оставя да се охлади напълно в нея.
8
Торта „Павлова“ 8
Сметаната се разбива в купата на миксера заедно със захарта и ваниловия екстрат, докато стане пухкава.
9
Торта „Павлова“ 9
Кремът се разпределя върху блата.
10
Торта „Павлова“ 10
Тортата се украсява с плодове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: