Торта „Пататник“

Рецепта от колекцията на Цветанка Делова
Източник: Бон Апети
Дата: 10.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 цели пилешки бутчета
1 яйце
2 глави лук
1 дафинов лист
400 г печурки
1 с. л. брашно
300 мл прясно мляко
4 стръка магданоз
60 г краве масло (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Торта „Пататник“
Бутчетата се заливат с вода, сваряват се заедно с дафиновия лист и се обезкостяват.
2
Торта „Пататник“ 2
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в подсолена вода. След това се пюрират с преса за картофи.
3
Торта „Пататник“ 3
Смесват се с половината от млякото и от маслото, овкусяват се със сол и черен пипер на вкус и хубаво се разбъркват.
4
Торта „Пататник“ 4
Гъбите се обелват и се нарязват натънко.
5
Торта „Пататник“ 5
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в останалото масло.
6
Торта „Пататник“ 6
Прибавят се гъбите и се оставят да се запържат до златисто.
7
Торта „Пататник“ 7
Слага се месото, поръсва се с накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се и се оттегля от огъня.
8
Торта „Пататник“ 8
Форма за торта с подвижно дъно с диаметър 26 см се намазва добре с масло и се поръсва с галета.
9
Торта „Пататник“ 9
В нея се изсипва картофеното пюре и се заравнява.
10
Торта „Пататник“ 10
Отгоре се разпределя сместа с пилешко и гъби.
11
Торта „Пататник“ 11
Останалото мляко се разбива с брашното и яйцето. Ястието се залива с получената смес.
12
Торта „Пататник“ 12
Пече се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 30 минути.
13
Торта „Пататник“ 13
Охлажда се 10 минути, изважда се от формата, нарязва се и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2022
Вкусно ястие, но си мисля, че с малко подправки ще се получи по добре.
9.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2017
Вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2017
Вкусно стана.
7.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2017
Страхотна
6.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
Много вкусна и лесна рецепта . И детето я хареса :) Става за делник и празник .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


318 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: