Торта от паста

С аромат на амарето и плодове
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г паста „Лингуини“
130 г захар
50 г белени бадеми
50 г стафиди
50 мл ликьор „Амарето“
4 ябълки (сорт „Грени Смит“)
4 яйца
кората от 1 портокал
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Торта от паста
Стафидите се накисват в ликьора.
2
Торта от паста 2
Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се, залива се със студена вода, за да се спре процесът на варене и отново се отцежда.
3
Торта от паста 3
Ябълките се обелват и се настъргват на едро ренде. Заливат се с лимоновия сок.
4
Торта от паста 4
Бадемите се накълцват.
5
Торта от паста 5
Яйцата се разбиват със 100 г от захарта.
6
Торта от паста 6
В тях се изсипват ябълките, стафидите, заедно с ликьора, добавят се настърганата портокалова кора и бадемите.
7
Торта от паста 7
Пастата се разбърква с яйчната смес и се изсипва в квадратна форма за печене, покрита с пергаментова хартия.
8
Торта от паста 8
Завива се с алуминиево фолио. Пече се в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор за 40 минути.
9
Торта от паста 9
След това фолиото се отстранява, десертът се поръсва с останалата захар и се допича за още 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: