Торта от паста

Изключително пищен тарт с много съставки
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за масленото тесто:
250 г брашно
125 г краве масло
сол на вкус

за бешамела:
40 г краве масло
60 г брашно
800 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче на вкус

за плънката:
500 г талиатели с яйца
2 стръка праз
1 морков
150 г пушен бекон
250 г замразен грах
200 г кашкавал
5 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Торта от паста
За тестото в блендер се смесват студеното масло, брашното и солта. Смилат се закратко, наливат се около 3 с. л. студена вода за спойка.
2
Торта от паста 2
Тестото се оформя на топка, покрива се с фолио за свежо съхланение и се оставя в хладилник.
3
Торта от паста 3
Маслото за бешамела се загрява и в него се запържва брашното, докато стане златисто. Налива се млякото, бърка се енергично, докато се превърне в гъст сос.
4
Торта от паста 4
Подправя се със сол, черен пипер и по желание с индийско орехче, след това се охлажда.
5
Торта от паста 5
Пастата се сварява в 5 л подсолена вода.
6
Торта от паста 6
Празът се почиства и се наситнява, а морковът се настъргва на едро ренде. Зеленчуците се запържват в зехтина и щом омекнат, се добавя и наситненият бекон.
7
Торта от паста 7
Накрая се слага и грахът, запържва се закратко.
8
Торта от паста 8
Към сместа се слага добре отцедената паста, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. Прехвърля се в голяма тава, полива се с останалия зехтин, разбърква се и се оставя да се охлади.
9
Торта от паста 9
Прехвърля се в голяма тава, полива се с останалия зехтин, разбърква се и се оставя да се охлади.
10
Торта от паста 10
Тестото се разточва на тънка кора и с помощта на форма за торта с махащо се дъно (диаметър 24 см) от него се изрязва кръг и стени.
11
Торта от паста 11
След това дъното и стените на формата се покриват с парчета хартия за печене. Стените е добре да са намазнени, за да се залепи хартията. Изрязаното тесто се поставя във формата, като се притиска.
12
Торта от паста 12
Върху основата се настъргва половината кашкавал, след това се слага част от студения бешамелов сос, следва част от пастата и така се редуват (без кашкавала) докато не свършат продуктите.
13
Торта от паста 13
Завършва се с паста, поръсва се с останалия кашкавал и се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
14
Торта от паста 14
След това се охлажда леко и се изважда от формата.
15
Торта от паста 15
Съвет:
Ако искате да не е препечена пастата отгоре, след първите 20 минути печене, поставете алуминиево фолио, но не плътно, за да не се залепи кашкавалът.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Получава се много добре :)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.03.2014
Тортата е страхотна! Направих я снощи и много се хареса :) За пълнеж използвах други продукти :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
много вкусно !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: