Торта „Орео“

Вкусна и лесна
Източник: Маник87
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 19.02.2023
Торта „Орео“
Торта „Орео“
 
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
200 г майонеза
1 ч.ч. захар
50 г тъмно какао
1 пакетче бакпулвер
1 1/2 ч.ч. вода

за крема:
100 г маскарпоне (със стайна температура)
200 г крем сирене (със стайна температура)
200 мл сметана за разбиване
1/2 ч.ч. пудра захар
около 350 г бисквити „Орео“ (2 пакетчета)
шоколадов ганаш за декорация


Начин на приготвяне:
1
Пресяваме брашното в купа. Прибавяме останалите сухи съставки – захар, бакпулвер и какао, и разбъркваме на ръка, за да се получи еднородна смес. Добавяме майонезата и водата и разбъркваме отново - на ръка или миксер. Разпределяме сместа в три алуминиеви тавички с диаметър 20 см и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
2
За крема разбиваме маскарпонето с пудрата захар, а след това прибавяме крема сиренето и предварително разбитата на сняг сметана. Отделяме една част от крема за намазване на тортата и декорация, а към останалата прибавяме един пакет бисквитики, предварително натрошени.
3
Повтаряме процедурата с другия блат, останалата половина крем и завършваме с третия блат. Украсяваме със заделения крем, останалите бисквити, шоколадов ганаш и охлаждаме.

Съвети:
Използвайте брашно на „София мел Екстра“, тъй като блатовете са наистина сочни и тежки и брашното е от значение.
Аз използвах неподсладена сметана, тъй като количеството захар е достатъчно, но ако обичате по-сладко, може да ползвате и сладкарска.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: