Торта „Наполеон“

Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.03.2015
Торта „Наполеон“
Торта „Наполеон“
 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто (800 г)
800 мл прясно мляко
1 ч. ч. захар
125 г краве масло
3 яйца
4 с. л. брашно
4 ванилии


Начин на приготвяне:
1
Бутертестото се оставя да се отпусне. Измерва се диаметъра на дъното на форма с отделящо се дъно и по този размер, от бутертестото се изрязват два блата, които се надупчват с вилица на няколко места и се изпичат до златисто.
2
Изпечените блатове се разделят надве, докато са още топли. Тъй като тестото е многолистно, разделянето става много бързо и лесно - само с ръце. Остатъците от тестото също се изпичат до златисто и накрая се използват за украса на тортата.
3
В подходящ съд, на котлона слагаме 600 мл прясно мляко, маслото, захарта и ванилиите, и бъркаме, докато кипне. В друга купа разбиваме 200 мл прясно мляко, 3 яйца и пресетите 4 с. л. брашно. Разбиват се с миксер, докато получим гладка смес. Бавно, на тънка струйка наливаме яйчената смес към кипналото на котлона мляко, като непрекъснато бъркаме. Кремът се вари, докато се сгъсти.
4
След като кремът е готов, го оставяме малко да изстине. Блатовете също трябва да се охладят. Слагаме първата половина от блата във формата с отделящо се дъно и отгоре сипваме крем. После слагаме следващия блат и пак сипваме крем и редуваме така до изчерпване на продуктите.
5
След като сме готови, натрошаваме отгоре останалото, предварително изпечено до златисто бутертесто - за украса. Завиваме тортата с фолио и оставаме да се охлади в хладилник, поне за 4-5 часа.

Съвет:
Тортата става много фина и затова е добре, да се приготви във форма с отделящо се дъно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2018
Ооо вече ни е любима ...бързо и лесно се приготва и е мн.вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


267 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: