Торта „Наполеон“ с портокал

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Торта „Наполеон“ с портокал
 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто (800 г)
700 мл прясно мляко
100 мл портокалов сок
кората на 1 портокал
1 ч. ч. захар
125 г краве масло
3 яйца
4 с. л. брашно
2 ванилии
1 есенция ром


Начин на приготвяне:
1
Бутертестото се оставя на стайна температура, за да се отпусне. Изрязват се 2 блата с размери на формата за торта с подвижни стени. Слагат се в тава с хартия за печене и се надупчват с вилица. Остатъците от тестото също се слагат в тавата. Изпичат се на 200 градуса до златисто. Докато са още топли корите, всяка от тях се разделя на две и се получават общо 4 блата. Остатъците от тестото се натрошават и след това се използват за украса на тортата.
2
В тенджера се сипват 500 мл прясно мляко, портокаловият сок и настърганата портокалова кора, маслото, захарта и ванилията. Бърка се, докато кипне. В купа се разбиват яйцата с брашното и останалото прясно мляко. Прибавя се есенцията ром. Сместа се добавя към врящите продукти в тенджерата на тънка струйка и при непрекъснато бъркане. Вари се до сгъстяване. Кремът се оставя да изстине, покрит плътно с фолио за свежо съхранение, за да не хване кора.
3
Във форма за торта с подвижни стени се слага блат. Покрива се с крем. Отгоре се слага пак блат и така се редуват, докато свършат блатовете. Най-отгоре се намазва с крем и се посипва с изпечените и натрошени остатъци от бутертестото. Формата се покрива с фолио за свежо съхранение и тортата се оставя в хладилник за 7-8 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: