Торта „Кускус“

Лесна и вкусна солена торта
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.01.2017
Торта „Кускус“
Торта „Кускус“
Торта „Кускус“
 
Необходими продукти:
400 г кускус
2 с. л. сушени зеленчуци
1 с. л. сол
500 мл вода
мазнина за намазване на формата

за соса:
400 г доматено пюре
4 малки глави лук
100 г маслини
250 мл вода
3 с. л. олио
1 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Водата се сипва в тенджера и към нея се добавят солта и сушените зеленчуци.
2
След като водата заври, вътре се сипва кускусът. Изчаква се, да набъбне хубаво, след което се дърпа от котлона. Готовият кускус се пресипва в дълбока купа и се оставя настрана.
3
Лукът се нарязва на кубчета.
4
Продуктите за соса (без маслините и доматеното пюре) се слагат в тенджерата, в която сме варили кускуса. Тенджерата се похлупва и се готви, докато лукът омекне. След това добавяме доматеното пюре и бъркаме, докато сосът започне леко да се сгъстява.


5
Изсипваме соса в купата с кускус и добавяме нарязаните на четвъртинки маслини. Разбърква се, за да се смесят добре сосът и кускусът.
6
Форма за торта с подвижно дъно (или друг подходящ съд) се намазва със студено масло. Сместа се изсипва във формата и се заравнява. Пече се около 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна.


Съвет:
Готовата солена торта трябва да изстине напълно преди да се извади от формата и да се нареже на парчета, за да се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: