Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен)

Изкусителна и без брашно
Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г бадемово брашно
100 г кокосово масло
100 г орехи
100 г мед
90 г фини овесени ядки
60 г нишесте от тапиока
250 мл прясно мляко
6 яйца
4 банана
1 ананас
3 ч. л. бакпулвер (без глутен)
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1 ванилия
кокосови стърготини за поръсване

за крема:
500 г крем сирене
200 г кисело мляко
100 г мед
1 ч. л. канела
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен)
Овесените ядки се смилат много добре и се разбъркват с бадемовото брашно, нишестето, бакпулвера, ванилията, канелата и солта.
2
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 2
Яйцата се разбиват с меда.
3
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 3
Добавят се разтопеното кокосово масло и прясното мляко, и отново се разбива.
4
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 4
Сухите съставки се смесват внимателно с течните. Разбъркват се. Прибавят се наситнените орехи, накълцаният на малки кубчета ананас и смачканите банани. Разбърква се.
5
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 5
Сместа се разделя в 3 намазнени и застлани с пергаментова хартия форми за печене с подвижно дъно с диаметър 26 см.
6
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 6
Всеки блат се пече за по 30–40 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
7
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 7
Крем сиренето се разбива с киселото мляко, меда, ванилията и канелата.
8
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 8
Охладените блатове се мажат с крем и се подреждат един върху друг. Завършва се с крем.
9
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 9
Кокосови стърготини се запичат леко в сух тиган и се охлаждат.
10
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 10
Тортата се поръсва с тях.
11
Торта „Колибри“ (вариант 2 – без глутен) 11
Прибира се в хладилник, за да стегне добре, след което се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: