Торта „Колибри”

Тази торта е толкова сочна и сладка, че със сигурност би направила всеки почитател на десертите щастлив
Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
350 г брашно
300 г захар
180 мл олио
100 г печени орехи
2 добре узрели банана
1 малка консерва ананс на кубчета (400 г)
1 ч. л. канела
1 пакетче бакпулвер
4 яйца размер L

за крема:
600 г крем сирене
500 г заквасена сметана
200 г пудра захар
1 ванилия есенция


Начин на приготвяне:
1
Торта „Колибри”
Орехите се наситняват. Бананите се намачкват, ананасът се отцежда, сокът се запазва, а 220 г от плода се режат наситно. В купа се смесват брашното, захарта, орехите, канелата и бакпулверът, разбъркват се добре.
2
Торта „Колибри” 2
Яйцата се разбиват добре с телена бъркалка, сипва се олиото и се смесва с бананите и ананаса.
3
Торта „Колибри” 3
Течните и сухите съставки се разбъркват, докато се получи тесто, което се разпределя във форма за торта с диаметър 24 см, стените и дъното на която са намазани с олио и покрити с пергаментова хартия.
4
Торта „Колибри” 4
Блатът се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 1 час. След това се изважда върху решетка да се охлади. Реже се на три равни платки.
5
Торта „Колибри” 5
Кремът се приготвя като в купа се смесват крем сиренето, заквасената сметана, ванилията и захарта. Разбърква се закратко, колкото да се смесят съставките, защото ако се разбива по-продължително, може да се втечни.
6
Торта „Колибри” 6
Един от блатовете се поставя като основа и се сиропира леко с част от заделения сок от ананас. Слага се 1/4 от крема, отгоре се поставя втори блат, сиропира се. По същият начин се подрежда още един пласт от тортата. Накрая се покрива с крем и се правят декоративни шарки с лъжица.
7
Торта „Колибри” 7
Тортата се оставя да се охлади за 6 часа и след това се освобождава от формата. Стените се намазват с останалия крем и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2015
Това е моята версия на тази торта,която по скоро е по-близка като рецепта и изпълнение до тази на Джейми Оливър ,но наистина е много лека и свежа с изразен цитросов вкус от лайма ,който добавих в крема!
13.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Чудесна, тип \"Детска\" торта, сочна и свежа. Само намалих захарта, но може би не трябваше.
12.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2014
Пробвах я с компот от ягоди вместо ананас и мисля, че не е изгубила много от чара си така. Следващия път трябва да направя и хубавия й крем с крема сирене (а не да минавам тънко с нишестян такъв). Всеки случай, страхотно се получи!
11.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2014
За мен тази торта е твърде сладка. Следващия път ще пробвам с по-малко захар и може би по-малко канела.
10.
Изпрати
лично съобщение

30.05.2014
Много вкусна торта, несъмнено е за Любими рецепти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: