Торта "Коледна звезда"

ТИТЛА: Чирак
Дата: 13.11.2009
Торта
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. захар и орехи
5 яйца
3 с. л. прясно мляко (30 мл)
1 ч. ч. бадеми (може и орехи)
50 г какао
3 ч. л. нескафе (15 г)
25 г нишесте (или брашно)
200 г конфитюр от ягоди
4 с. л. ром (40 мл)
250 г краве масло
100 г пудра захар
3 яйца (или 250 г извара)
150 г течен шоколад
4 с. л. ром (40 мл)


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците за блата се отделят от белтъците. Разбиват се на крем със 100 г захар и прясното мляко. Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг и се прибавят към жълтъците. Смесват се с бадемите (орехите, фъстъци, смлени на по-едричко), какаото, кафето и нишестето и също се прибавят към жълтъците. Сместа се разбърква леко и се изсипва в намаслена тефлонова кексова форма и се пече около 45 минути в предварително загрята до 160 градуса фурна. Блатът се изважда от формата и се оставя върху решетка да изстине. След това се изрязва във формата на 8 лъчева звезда и  се нарязва по хоризонталата на 3 отделни блата.
2
Конфитюрът за пълнежа се разбърква с рома и с получената смес се пълни звездата
3
Размекнатото масло за крема се разбива с пудрата захар. Прибавят се яйцата, течният шоколад и ромът. Всичко това се разбива добре и с едната част от крема се намазва тортата отстрани, а с останалата част с шприц с кръгъл отвор се правят ленти отгоре върху звездата.
4
Украсява се по желание. Идея: Това е класическата рецепта, в момента бих заменила яйцата за крема с 250 г извара. Започвам да ставам фен на кремовете с извара. Оказа се много по-вкусно!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: