Торта „Киндер пингуи“

Разкошна, невероятно вкусна и лесна торта
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 01.06.2019
Торта „Киндер пингуи“
Торта „Киндер пингуи“
Торта „Киндер пингуи“
Торта „Киндер пингуи“
Торта „Киндер пингуи“
 
Необходими продукти:
за блата:
25 г какао
90 мл вряла вода
3 яйца
130 г захар
60 мл олио
140 г брашно
1/2 пакетче бакпулвер

за крема:
1 пакетче желатин
2 с.л. течна сметана
500 г маскарпоне
80 г пудра захар
1 ванилия
250 мл сладкарска сметана

за шоколадовия диск:
80 г тъмен шоколад

за глазурата:
150 г тъмен шоколад
150 г течна сметана


Начин на приготвяне:
1
Какаото се разбърква с врялата вода и се оставя да се охлади. Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се половината захар и се бие, докато се получат твърди връхчета.
2
В отделна купа се разбиват жълтъците, останалата захар и олиото. Прибавят се пресятото брашно, бакпулверът и какаото и отново се разбива.
3
Към тази смес внимателно, на части, се добавят разбитите белтъци, като се разбърква с шпатула. Сместа се пресипва във форма за торта с диаметър 24 см, предварително застлана с хартия за печене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Проверява се с клечка, ако излезе суха, значи блатът е готов.
4
Шоколадът за диска се разтопява на водна баня. Върху хартия за печене се чертае кръг с диаметър 24 см и в очертанията му се разстила шоколадът. Оставя се в хладилник да стегне.
5
Желатинът за крема се накисва в студена вода за 10 минути.След това се разбърква с 2 с.л. загрята сметана.
6
Маскарпонето за крема се разбива с пудрата захар и ванилията. Сметаната се разбива на пухкав крем, смесва се с маскарпонето и при непрестанно бъркане се добавя желатинът.
7
Блатът се разрязва на две и върху едната половина се нанася половината от крема. Върху него се поставя шоколадовият диск, останалият крем и вторият блат.
8
Сметаната за глазурата се загрява, с нея се залива шоколадът и се разбърква, докато се разтопи. Тортата се залива и се оставя в хладилник за една нощ.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2022
Това е най-сполучливата рецепта за лесна, а в същото време представителна торта. Много се харесва от аудиторията и всеки път се получава.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2021
Благодаря за рецептата! Вкусът е уникален!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: