Торта „Империал“

Впечатляващ десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блатовете:
220 г захар
20 г царевично нишесте
10 г бурбонска ванилова захар
5 белтъка
2 с. л. лимонов сок

за крема:
400 г краве масло (със стайна температура)
200 г пудра захар
150 г печени бадеми
10 г бурбонска ванилова захар
60 мл бренди
5 жълтъка

за украса:
100 г печени бадеми

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Торта „Империал“
Белтъците се разбиват на сняг със захарта и ваниловата захар.
2
Торта „Империал“ 2
Прибавят се нишестето и лимоновият сок и се разбърква внимателно.
3
Торта „Империал“ 3
Сместа се разпределя в две плитки тави, с хартия за печене на дъното, като се заравнява.
4
Торта „Империал“ 4
Блатовете се пекат (сушат) 2 часа и 30 минути в загрята на 120 градуса фурна, с вентилатор – трябва да са хрупкави. Охлаждат се.
5
Торта „Империал“ 5
Жълтъците се разбиват на водна баня със 100 г от захарта и брендито, до получаването на гъст крем, който се оставя леко да се охлади.
6
Торта „Империал“ 6
Останалата захар се разбива много добре с маслото и ваниловата захар, с помощта на миксер.
7
Торта „Империал“ 7
Охладеният крем от жълтъци се налива към масления и се разбърква, до получаване на еднородна смес.
8
Торта „Империал“ 8
Бадемите се смилат и се разбъркват с крема.
9
Торта „Империал“ 9
Охладените блатове се разрязват на четири.
10
Торта „Империал“ 10
Мажат се с крема и се подреждат един върху друг. Отстрани също се намазва с крем.
11
Торта „Империал“ 11
Тортата се оставя в хладилник за 6 часа. Украсява се с накълцани бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Да, Наталия, може.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Здравейте тъкмо сложих блатовете да се пекат, но се питам дали не би могло да заменя краве масло в крема с Маскарпоне
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: