Торта "Гараш"

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Торта \
 
Необходими продукти:
за блата:
4 белтъка
175 г орехи
1/2 ч. ч. пудра захар
1 с. л. брашно

за крема „Гараш“:
1/2 ч. ч. захар
200 мл готварска сметана
200 г шоколад

за глазурата:
100 г шоколад
80 мл течна сметана
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Торта \
Белтъците се отделят, а орехите се смилат с помощта на кухненския робот.
2
Торта \
Пудрата захар се пресява при белтъците и се разбива с тел, като към тях се добавят и смлените орехови ядки. Щом се забележат малки мехурчета, се поръсва брашното. Отново се разбива и се разпределя в три форми за печене, покрити с намазнена готварска хартия. Пекат се в умерено загрята фурна.
3
Торта \
Приготвя се кремът, като съставките за него се смесват и се разбиват с миксер за 5–6 минути. Готовият крем се разпределя равномерно върху всеки от блатовете, които се подреждат един върху друг.
4
Торта \
В тенджера се разтопява шоколадът за глазурата и се смесва със сметаната и олиото. Получената глазура се нанася равномерно върху тортата.
5
Торта \
Преди сервиране тортата се оставя да престои на хладно, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.05.2017
Избирам си продукти за крема и си правя крема,така ли да направя?
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
Класика :) Много вкусна торта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: