Торта Гараш от тефтера на баба

Източник: Bilqna Vladimirova Vladova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.03.2018
Торта Гараш от тефтера на баба
 
Необходими продукти:
за блата:
8 белтъка
200 г орехи
1 ванилия
3-4 с. л. брашно
150 г пудра захар
1 щипка сол

за крема:
400 г шоколад
100 г краве масло
200 мл сметана

за украса:
3 пакетчета шоколадови пръчици


Начин на приготвяне:
1
Орехите се начупват и се почистват от черупките. След това се смилат много на ситно. Към тях се добавят ванилията и брашното.


2
Белтъците се разбиват на сняг със солта, като постепенно към тях се добавя захарта. Към разбитите белтъци се добавят орехите и всичко се разбърква добре.


3
Три тави се застилат с хартия за печене и сместа се разпределя в тях по равно. Всеки блат се пече по 10 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
4
За приготвянето на крема е необходимо сметаната да се затопли, а през това време шоколадът се начупва на парченца и се слага в купа. Залива се с вече топлата сметана.


5
Когато се разтопи шоколадът, в купата се добавя маслото, нарязано на малки парченца. Разбърква се. Кремът се оставя да се охлади за поне 15 минути.
6
В плоска чиния (или поднос) се слага 1 блат, който се намазва с крем, върху него се слага отново блат и така се редуват блат и крем. Завършва се с крем, като се намазват и стените на тортата.


7
Накрая тортата се поръсва с шоколадови пръчици, като се слага и по стените. Тортата се оставя в хладилник за поне 4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


218 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: