Торта „Дъга"

ТИТЛА: Чирак
Дата: 02.01.2015
Торта „Дъга\
 
Необходими продукти:
5 яйца
460 г захар
375 г брашно
220 г масло
250 мл прясно мляко
1 с. л. бакпулвер
2 ванилии
1 щипка сол

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне"
200 мл сметана
150 г захар
1 с. л. желатин
1 с. л. ром


Начин на приготвяне:
1
Торта „Дъга\
За блатовете разбивате захарта с маслото. Разбивате отделно белтъците на петте яйца, с щипка сол. Смесвате двете смеси и едновременно с това добавяте и сухите съставки. Разбърквате до еднородна смес. Получената смес се разделя на шест равни части и всяка се оцветява с различна боя. Разпределят се в еднакви по големина форми за печене. Блатовете се пекат за 12-15 минути на 175 градуса. След това блатовете се охлаждат и се добавя и кремът.
2
Торта „Дъга\
Кремът се приготвя от 500 г сирене „Маскарпоне", 200 мл разбита сметана и класически сос „Сабайон", приготвен от жълтъците на петте яйца, 150 г захар, 1 с. л. предварително разтворен желатин и 1 с. л. ром.
3
Торта „Дъга\
След като всеки блат се намаже с крем и тортата се украси, тя се оставя да се охлади и стегне за няколко часа в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2016
С изключение на това , че кремът не ми се сгъсти тортата стана много вкусна
2.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2016
Ето и моята \"Дъга\" Направих я с обикновени пандишпанови блатове , а крема от сметана, маскарпоне и пудра захар! За украса захаросани теменужки! Стана ефектно и вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

10.05.2015
Ето я и моята \"Дъга\" ,само че пожелание на щерката е с черна глазура . Пак съм доволна , стана много вкусна. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: