Торта Черният принц

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 21.02.2017
Торта Черният принц
Торта Черният принц
 
Необходими продукти:
за блата:
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
3 с. л. какао
5 г бакпулвер
200 мл течна сметана

за крема:
200 г краве масло (меко)
900 мл прясно мляко
200 г захар
1 ванилия
1/4 ч. л. сода бикарбонат

за ганаша:
100 мл течна сметана
100 г черен шоколад

за крокана:
1/3 ч. ч. захар
1/3 ч. ч. вода
фъстъци (или орехи)


Начин на приготвяне:
1
Съставките за блата се смесват и се разбъркват добре. Получената смес се пече до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се охлажда и се разрязва на 2 или 3 блата.
2
Приготвя се сладко от мляко (дулсе де лече), като прясното мляко, захарта и ванилията се смесват в тенджера, която се слага на силен огън и сместа се разбърква, докато захарта се разтопи и млякото заври. Когато сместа заври, съдът се дърпа от огъня и се добавя содата, предварително разтворена в 2 ч. л. вода. Разбърква се добре и млякото шупва. Тенджерата се връща обратно на котлона и се оставя да заври на умерен до силен огън. Млякото трябва да ври интензивно. След като измине един час от началото на варенето, сладкото се наблюдава и се разбърква постоянно. Когато придобие консистенция на течен мед, тенджерата се дърпа от котлона.
3
За крема в купа се разбива мекото масло. Добавя се сладкото от мляко (дулсе де лече) и се разбърква, до хомогенизиране. По желание може да се добавят и натрошени фъстъци (или орехи).
4
Захарта и водата за крокана се сипват в подходящ съд и се оставят на котлона, да се карамелизират. Добавят се фъстъците (или орехите) и се разбърква. Сместа се изсипва върху хартия за печене и се заравнява. Оставя се да изстине и се начупва.
5
Тортата се сглобява, като се редуват блат, крем, блат. Може да се остави малко крем, с който тортата да се намаже цялата отвън.
6
Сметаната се загрява и към нея се добавя начупеният шоколад. Разбърква се, до получаване на шоколадов сос, който се оставя леко да се охлади, след което тортата се полива с него. Оставя се да стегне и се поръсва с крокана.


Съвет:
Може да си приготвите крем от мляко (дулсе де лече) и от консерва кондензирано мляко.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.03.2017
Може да се сиропира с 25 мл уиски, смесено с 25 мл студена вода
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: