Торта без печене

Най- бързата торта
Източник: Теодора
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.09.2012
Торта без печене
 
Необходими продукти:
3 бр. руло
1 кофичка (400г) заквасена сметана
1 кофичка (400г) течен шоколад
1 бр. желатин
50 г кокосови стърготини


Начин на приготвяне:
1
Торта без печене

В кръгла с купа се посавя фолио за свежо съхранение, плътно да полепне по стените на съда от вътрешната страна, за да може след това готовата торта да се обърне без проблем.


2
Торта без печене

Рулата се нарязват с дебелина на парчетата 1-1.5 см и се нареждат плътно едно до друго по стената на купата. Оставят се 3-4 парченца, които ще послужат за дъно на тортата.


3
Торта без печене

В отделен съд се разбъркват заквасената сметана, течния шоколад и желатина. Щом сместа добие хомогенност се излива в купата и се поставят останалите няколко парченца. Ако желаете може да сложите някакви плодове в крема, аз лично пробвах с кокосови стърготини и се получи много свежо. 


4
Торта без печене

Тортата се слага се в хладилник за поне 3 часа, след което вадите, обръщате и поднасяте:) Ще се изненадате от страхотния резултат. Да ви е сладко :) 


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

11.03.2014
Лесно и много вкусно
7.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2013
Пробвах рецептата на Теодора , добре се получи. Като я видях в първия момент много ми намопни на един мой експеримент. Вида ме е подвел , но нека споделя , изключително лесна рецепта . Купувате си от тези шоколадовите или рулата с пълнеж според вкуса , и вместо шоколад и желатин и сметана използвах сладолед :)
6.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Правя я по подобен начин много е хубава по принцип !!!
5.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2013
страхотна идея,но аз доста я промених.Изпекох си пандишпанов блат за рулото и го намазах с сладко от портокалови кори.А за крема използвах сладкарска сметана и натурален шоколад.Е,стана доста по бавно...
4.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Великолепна рецепта !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: