Торта "Алмонд"

Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2005
Торта \
 
Необходими продукти:
за блата:
8 яйца
170 г захар
140 г бадеми
140 г смлени бисквити

за млечния крем:
2 жълтъка
2 с. л. брашно
2 с. л. захар
2 с. л. прясно мляко

за масления крем:
100 г краве масло
4 с. л. пудра захар

за шоколадовия крем:
150 г натурален шоколад
50 мл „Бейлис“ (ликьор или уиски със сметана)

за карамеления сироп:
1 ч. ч. карамелизирана захар
1 с. л. мед
200 мл вода

за украсата:
30 г филирани бадеми (карамелизирани)
50 г крокан


Начин на приготвяне:
1
Торта \
Продуктите за млечния крем се смесват в тенджера и се загряват на умерена температура, докато кремът се сгъсти. Оставя се да се охлади.
2
Торта \
Шоколадовият крем се приготвя, като шоколадът се разтопява на водна баня при непрекъснато бъркане, за да не се получат бучки. След като се охлади, се добавя ликьорът.
3
Торта \
Маслото и пудрата захар за масления крем се разбиват с миксер. Накрая трите вида крем се смесват и се бъркат до получаване на еднородна смес.
4
Торта \
За блата белтъците се отделят от жълтъците. Захарта се разделя на две части, които се смесват поотделно с разбитите жълтъци и белтъци. Разбиват се с миксер, така че захарта да се разтвори напълно.
5
Торта \
Към сместа с жълтъци се прибавят смлените бисквити и бадеми, след това и белтъците, като се разбърква (без миксер), за да не спаднат белтъците. Пече се във форма за торта в предварително нагрята до 200 градуса фурна, без да се отваря вратичката.
6
Торта \
След 20 минути готовността на блата се проверява с дървена клечка (трябва да остане суха). След като изстине, готовият блат се разрязва на три еднакви по големина платки.
7
Торта \
Платките се сиропират с карамеления сироп, намазват се с крема и се подреждат една върху друга. След като се намаже с крема, последният блат се украсява с филирания бадем и крокана.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2018
И колко е прясното мляко за млечния крем?
4.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2016
Как така само 2 с.л. прясно мляко за млечния крем,нещо не е вярно,хайде напишете както трябва рецептата и може би ще я направя?!!!!!!!!!!!!!!!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.09.2016
Калина, направена е необходимата корекция.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2016
Изглежда страхотно, но от рецептата не става ясно кои продукти са за кремовете и кои - за блата.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.07.2014
Малко бавничка за изпълнение заради различните видове крем, но си заслужава труда и чакането. Приготвих я за Погачата на малкия ми син и всички бяха очаровани!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: