Топла супа от бадеми

Звучи невероятно, че някой е решил да комбинира бадеми, чесън, шафран и магданоз в чиния за супа - браво за идеята
Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2012
Топла супа от бадеми
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. сурови, белени бадеми
1–2 пълнозърнести багети (2 ч. ч. крутони)
2 скилидки чесън
2 ч. ч. пилешки бульон
2 ч. ч. вода
3 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
1 връзка магданоз
1 щипка шафран
сол на вкус
готварска сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Топла супа от бадеми

Зехтинът се загрява и в него се сотират бадемите, докато станат златисто кафяви.


2
Топла супа от бадеми 2

После се прехвърлят в блендер и се смилат.


3
Топла супа от бадеми 3

Хлябът се нарязва на кубчета, магданозът и чесънът се наситняват.


4
Топла супа от бадеми 4

Кубчетата хляб се слагат в сгорещен сух тиган и се запичат, докато станат златисти. Прибавят се чесънът, магданозът и шафранът.


5
Топла супа от бадеми 5

След това се слагат в блендера (като се запазва 1/3 за гарниране) при бадемите и се смилат. Добавя се и бульона и се блиндира, докато се получи пюре.

6
Топла супа от бадеми 6

Пюрето се прехвърля в тенджера и налива водата. Кипва се и се оставя да ври на слаб огън, докато се сгъсти. Овкусява се с оцета, разбърква се и се сервира с останалите крутони и малко сметана.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: