Топла салата с кайма

Рецепта от кухнята на Лаос
Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г смляно телешко месо от плешка
2 с. л. олио
3 с. л. сусамово олио
50 г филирани бадеми
1 тайландска люта чушка
20 г корен джинджифил
2 скилидки чесън
50 мл фиш сос
1 връзка пресен лук
1 връзка прясна мента
2 лайма
50 г ориз


Начин на приготвяне:
1
Топла салата с кайма
Оризът се смила наедро и се запича в сух тиган без мазнина.
2
Топла салата с кайма 2
Бадемите също се запичат за кратко.
3
Топла салата с кайма 3
Чесънът, джинджифилът и чушката се наситняват и се запържват в олиото.
4
Топла салата с кайма 4
Добавя се месото и се готви, при постоянно бъркане, докато стане на трохи.
5
Топла салата с кайма 5
Сипва се смленият ориз и се готви, докато месото се запържи много добре и течността се изпари, след което се дърпа от котлона.
6
Топла салата с кайма 6
Прибавят се нарязаният наедро лук, сокът от двата лайма, фиш сосът, сусамовото олио и накъсаната мента, и се разбърква.
7
Топла салата с кайма 7
По желание салатата се сервира върху сварени нудли и се поръсва с филираните бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: