Топла картофена салата

Богата и красива
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г наденица „Чоризо“
200 г спанак
4 яйца
1 глава червен лук
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за дресинга:
2 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 с. л. кленов сироп
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Топла картофена салата
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Сваряват се в подсолена вода и се отцеждат.
2
Топла картофена салата 2
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в зехтина. Добавят се чесънът и нарязаното на шайби чоризо. Запържват се до карамелизиране и се изваждат.
3
Топла картофена салата 3
В същия съд се сотира спанакът.
4
Топла картофена салата 4
Картофите и чоризото се слагат в купа и се смесват с лука и чесъна. Прибавя се и спанакът.
5
Топла картофена салата 5
Яйцата се сваряват за 4–5 минути.
6
Топла картофена салата 6
Кленовият сироп се разбърква със сока от лимон и зехтина.
7
Топла картофена салата 7
Салатата се залива с дресинга, посолява се и се разбърква.
8
Топла картофена салата 8
Всяка порция се сервира с разполовено яйце, което се поръсва с прясно смлян черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2022
Без чоризо, но много вкусна :)
5.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2022
Без чоризо и спанак, сложих прясна мента и мащерка, стана страхотна.
4.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2015
Марина, чоризо може да се купи от магазините на повечето от по-големите търговски вериги, както и в магазини „Дар от боговете“. Иначе може да се замени с качествен колбас „Петрохан“.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2015
Вместо чоризо,сложих луканкова наденица и се получи прекасен резултат.Спестих си и яйцата,че нещо не си падам по тях,особено когато са рохки.
2.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2015
Аз не намерих Чоризо и я направих с някаква сръбска наденица.. много вкусно се получи! Благодаря за рецептата! А.. сложих и малко броколи ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: