Том ка гай

Тайландска пилешка супа
Източник: Бон Апети
Дата: 03.01.2012
Том ка гай
 
Необходими продукти:
300 г пилешко месо (гърди)
1 глава лук
1 шайба пресен джинджифил
1 стрък лимонова трева
5–6 люти чушлета
1 лайм
400 мл косово мляко
200 мл кокосова сметана
2 с. л. рибен сос
5–6 листа от кефир лайм
1 връзка пресен кориандър
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Том ка гай

Джинджифилът, лимоновата трева – леко начукана, листата от кефир лайм и стеблата от кориандъра се слагат в 800 мл вода и се варят около 10–15 минути, докато си пуснат ароматите.

 


2
Том ка гай 2

След това бульонът се прецежда (подправките се изхвърлят) и в него се слага пилешкото месо, нарязано на кубчета.


3
Том ка гай 3

Налива се и кокосовото мляко и се вари до готовност на месото.


4
Том ка гай 4

Лукът се нарязва на жулиен и се задушава в олиото.


5
Том ка гай 5

Прибавя се към месото. Накрая се слагат сметаната и чушките, нарязани на ивици. След като супата кипне, се дърпа от котлона. Накрая се сипва фиш соса.


6
Том ка гай 6

Сервира се със сок от лайм и листа пресен кориандър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: