Толстолоб с прошуто и спанак

Превъзходна комбинация от риба, ароматна италианска шунка и свеж спанак
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2012
Толстолоб с прошуто и спанак
 
Необходими продукти:
600–700 г филе от толстолоб
80 г прошуто
500 г пресен спанак
100 мл готварска сметана
1 скилидка чесън
2 с. л. олио
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Толстолоб с прошуто и спанак

Кожата на филетата се отстранява с остър нож.


2
Толстолоб с прошуто и спанак 2

Месото се нарязва на четири парчета, които се овкусяват със сол и черен пипер.


3
Толстолоб с прошуто и спанак 3

После се увиват в прошуто и се запичат в тиган с половината олио, от всички страни, до златисто. Ако парчетата са дебели, рибата се допича във фурна на 200 градуса за около 5 минути.


4
Толстолоб с прошуто и спанак 4

Чесънът се запържва за кратко в останалото олио. Слага се спанакът и се оставя да се задуши. Овкусява се с индийското орехче, сол и черен пипер. Налива се сметаната и се оставя още малко на огъня, докато течността се изпари.


5
Толстолоб с прошуто и спанак 5

Спанакът се поднася към запечената риба. За да му се придаде форма, можете да си помогнете с ринг.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
Прекрасна комбинация на спанака с рибата! Препоръчвам!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: