Тофу с ябълки

Вкус, който изненадва приятно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2020
Тофу с ябълки
 
Необходими продукти:
160 г тофу
1 ябълка
30 г сурови бадеми
5–6 стръка див лук
2 с. л. сусамово олио
2 с. л. соев сос
къри на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тофу с ябълки

Тофуто се реже на 8 тънки филийки и се поръсва с къри.


2
Тофу с ябълки 2

Запечатва се от двете страни в сух сгорещен тиган за около 30–40 секунди от всяка страна, докато хване хрупкава коричка.


3
Тофу с ябълки 3

Ябълката се почиства и се реже на 8 тънки шайби.


4
Тофу с ябълки 4

Сусамовото олио се смесва със соевия сос.


5
Тофу с ябълки 5

В чинии за сервиране на етажи се подреждат шайбите ябълка и резените тофу.


6
Тофу с ябълки 6

Предястието се залива със соса от сусамово олио и соев сос. Поръсва се със скълцаните бадеми и се украсява с див лук.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


287 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: