Точени бухти

Сладки бухти по домашна рецепта
Източник: Станил Марков
ТИТЛА: Чирак
Дата: 21.03.2016
Точени бухти
 
Необходими продукти:
200 г кисело мляко
1/2 ч. л. сода за хляб
3 яйца
2 к. ч. захар
1 ванилия
1/2 ч. л. сол
700-800 г брашно
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Киселото мляко се разбива със содата, докато шупне. Яйцата се разбиват със захарта в отделен съд. Към тях се прибавя млякото със содата и отново се разбива. Добавя се солта и пак се разбива.
2
В тавичка се сипват 500 г брашно и в него се прави кладенче, в което се налива течната смес. С ръце се омесва тесто, като при нужда, постепенно и по малко, се сипва още брашно (около 200-300 г), докато се получи средно меко тесто, което да не лепне.
3
Тестото се разделя на 9-10 по-малки топки, които се разточват с набрашнена точилка на кръгли кори, с дебелина от 0,5 см.
4
С нож или с формички се нарязват на правоъгълници и се пържат в сгорещено олио, от двете страни, до златисто.
5
По желание готовите бухти могат да се поръсят с пудра захар или да бъдат поднесени със сладко, мед, шоколад или сирене.

Бон апети!

Съвет:
Добре е бухтите да се консумират веднага. Ако ви останат, покрийте съда с прозрачно фолио или ги приберете в найлонова торбичка до следващата консумация, за да не изсъхват.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.06.2016
Станил, желаните корекции са направени.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2016
В началото при описанието на продуктите има грешка. 700-800 гр брашно, а не захар. Освен това аз съм объркал количеството на яйцата - вместо 4 са 3. Моля администраторите за корекция! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: