Тирамису

Източник: svetla
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.06.2023
Тирамису
 
Необходими продукти:
500 г Маскарпоне
300-400 мл кафе еспресо
30-40 мл ром
20 бишкоти
5 яйца
1 ч. ч. пудра захар
1 пакетче ванилия
какао за поръсване
настърган шоколад за сервиране


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците и белтъците на яйцата се отделят.
2
Към жълтъците се прибавя пудрата захар и се разбиват с миксер.
3
Постепенно се добавя сиренето, като разбиването продължава. Трябва да се получи пухкава смес.
4
Белтъците се поръсват с щипка сол, ароматизират се с ванилия и се разбиват на сняг.
5
След това се прибавят към жълтъците и сместа се разбърква.
6
Кафето се смесва с рома.
7
Дъното на правоъгълна форма се намазва с получения крем.
8
Върху крема се подрежда ред бишкоти, като всяка се потопява в смесените кафе и ром.
9
Бишкотите се намазват с крем, отгоре се поставя втори ред бишкоти и се покрива с пласт крем.
10
Кремът се изравнява и се поръсва обилно с какао. Десертът се оставя да престои в хладилник, за да стегне. Поднася се с настърган шоколад по желание
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


314 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: