Тирамису

Класическа италианска рецепта
Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 14.03.2017
Тирамису
 
Необходими продукти:
6 жълтъка
250 г сирене „Маскарпоне“
200 г захар
400 мл сладкарска сметана
240 мл студено еспресо
2-3 капки есенция кафе
3 с. л. уиски
400 г бишкоти „Савоярди“
30 г какао


Начин на приготвяне:
1
Смесете жълтъците и захарта в купа и поставете в тенджера с вряща вода. Намалете силата на котлона и гответе на водна баня около 10 минути.
2
Когато сместа се охлади, добавете маскарпонето.
3
Разбийте сметаната и добавете към сместа.
4
Смесете кафето, есенцията и уискито. Потапяйте за секунда бишкотите в сместа и наредете половината в тава.
5
Изсипете половината крем и след това подредете останалите бишкоти, потопени в кафе. Завършете с крем.
6
Охладете за няколко часа. Преди поднасяне поръсете с какаото.


Съвет:
Препоръчвам маскарпонето да се извади от хладилника, когато му дойде редът за добавяне.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2017
Харесах рецептата, защото хем е лесна, хем жълтъците минават през термична обработка. Освен това е и вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: