Тирамису с „Гран Марние“

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2010
Тирамису с „Гран Марние“
 
Необходими продукти:
8 бишкоти
4 жълтъка
2 белтъка
100 г захар
100 мл сладкарска сметана
400 г сирене „Маскарпоне“
30 мл ликьор „Гран Марние“
сокът от 1 портокал
2 дълги кафета (еспресо)


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се разбиват със захарта и се бъркат на водна баня 5–6 минути непрекъснато, до получаването на крем.
2
Маскарпонето се разбива и се смесва с изстиналия крем. Добавя се ликьорът и сместа се разбърква добре, като постепенно се сипва предварително разбитата сметана.
3

Кафетата се смесват с портокаловия сок в купа. Бишкотите се потапят една по една и се поставят на дъното на подходящи чаши. Кремът се разпределя в чашите и десертът се сервира.


 


 


Съвет: Може да се украси с листа мента и чипс от сушени плодове.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: