Тирамису без яйца

Вкусно и сочно
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 28.03.2019
Тирамису без яйца
 
Необходими продукти:
400 мл сметана
500 г "Маскарпоне"
6-7 с. л. пудра захар (или на вкус)
400 г бишкоти "Савоярди"
500 мл еспресо


Начин на приготвяне:
1
Сметаната сложих в дълбока купа и започнах да разбивам с миксер. Когато започна да се сгъстява, добавих пудрата захар. Към сгъстената сметана добавих маскарпонето и разбърках до хомогенизиране на сместа.
2
Оставих крема в хладилника, докато приготвя кафето. Ако не разполагате с еспресо машина, може да използвате нес кафе. В тава подредих ред бишкоти, потопени за миг в кафето.
3
Разпределих 1/3 от крема. Отгоре подредих още един ред бишкоти и покрих с крем. Разположих последен ред бишкоти и разпределих останалия крем. Прибрах десерта за една нощ в хладилник. Преди сервиране, поръсих обилно с натурално какао.

Съвет
За тава с размер 30х22х7 см.

Съвет:
За тава с размер 30х22х7 см.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2021
Росалина, много се радвам, че и на Вас да е усладило и благодаря, че споделихте! :-)
3.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2021
Страхотно стана!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2020
Направих половин доза, с инстантно кафе. Лесно и много вкусно.
1.
Изпрати
лично съобщение

25.08.2019
Много вкусно тирамису!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: