Тирамису

Източник: Evgeniq Nakova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 29.06.2015
Тирамису
 
Необходими продукти:
2 яйца
2 чаши кафе
бишкоти
сметана
2 чаши захар
сирене „Маскарпоне“
какао


Начин на приготвяне:
1
Отделяме жълтъците от белтъците в две отделни купи.
2
Разбиваме жълтъците с миксер, като към тях сме прибавили захарта и след това маскарпонето.
3
В другата купа около 2 минути бъркаме само белтъците, докато станат на гъста пяна.
4
В трета купа бъркаме сметаната и смесваме всичко в първата купа.
5
Започваме да топим бишкотите в кафето и да ги редим, като редуваме ред бишкоти и крем. Завършваме с крем и поръсваме с какао.



Съвет:
Кафето трябва да е студено, за да не се разпадат бишкотите.
За да приготвите тирамисуто по-бързо може да го направите и без яйца.
Готовото тирамису се оставя да престои в хладилника до следващия ден, след което е готово за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2017
Звучи много добре
1.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2015
Много обичам торта тирамису.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: