Тилапия в сос от печени чушки

Апетитна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от тилапия
60 г краве масло
50 г сирене „Пармезан“
180 мл животинска сметана
8 печени червени чушки
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
300 г ориз „Басмати“
50 г пресен джинджифил
20 мл олио
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тилапия в сос от печени чушки
Половината от изпечените и обелени чушки се накълцват, а останалата част се пюрира.
2
Тилапия в сос от печени чушки 2
Рибата се овкусява със сол и черен пипер и се пържи в маслото, до златисто. Изважда се.
3
Тилапия в сос от печени чушки 3
В същия съд се запържват лукът и чесънът нарязани наситно, слага се и цялата клонка розмарин. След като лукът омекне, розмаринът се отстранява.
4
Тилапия в сос от печени чушки 4
Прибавят се пюрираните и накълцани чушки.
5
Тилапия в сос от печени чушки 5
Налива се сметаната и се поръсва с настъргания пармезан. Овкусява се със сол и черен пипер. Сосът се вари 1–2 минути и се дърпа от огъня.
6
Тилапия в сос от печени чушки 6
Чесънът и джинджифилът за гарнитурата се обелват, накълцват се и се запържват в загрято олио за няколко секунди.
7
Тилапия в сос от печени чушки 7
Сипва се оризът и щом се запържи и той, се наливат 600 мл топла вода. Посолява се и съдът се похлупва. Оризът се вари 10 минути, след това котлонът се изключва. Съдът се оставя похлупен още 10 минути.
8
Тилапия в сос от печени чушки 8
Рибата се сервира с ориза, соса и наситнен пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2017
Определено ще повторя!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: