Тилапия с ориз и авокадо по мексикански

Много приятна и лека риба, с вкус на лайм
Източник: Дарина
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 21.12.2017
Тилапия с ориз и авокадо по мексикански
Тилапия с ориз и авокадо по мексикански
 
Необходими продукти:
4 филета тилапия
1 ч. ч. жасминов ориз (или друг вид по избор)
150 мл кокосово мляко
100 мл зехтин
1 консерва царевица (400 г)
1 лайм
1 авокадо
лук и чесън на прах, червен и черен пипер,
лют червен пипер, сол, мащерка и риган на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ястието се приготвя поетапно. Първо овкусяваме рибата с черен пипер, сол, червен пипер, лют червен пипер, риган, мащерка, лук и чесън на прах. Оставяме да престои 15 минути.
2
Запържваме рибните филета в зехтина, докато леко се зачервят.
3
Измиваме добре ориза (аз го мия за 15 минути под течаща вода).

4
В касерола наливаме кокосовото мляко и 2 1/2 ч. ч. вода. Похлупваме и слагаме на котлона. Когато заври, намаляваме силата на огъня и сипваме ориза. Разбъркваме добре и посоляваме. Важно е да сложим малко сол, за да не се развали вкусът на ориза. Похлупваме и оставяме да къкри, до готовност.
5
Малко преди да свалим от огъня добавяме 1 с. л. сок от лайм и настърганата му кора. Поръсваме с черен пипер.
6
В чиния слагаме порция ориз, малко царевица, риба, нарязано авокадо, и парче лайм. Ястието се поднася топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: