Тиквички по ловджийски

Източник: Бон Апети
Дата: 03.09.2003
Тиквички по ловджийски
 
Необходими продукти:
400 г карначета
4 големи тиквички
1 домат
2 глави кромид лук
2-3 с. л. олио
2-3 скилидки чесън
2-3 с. л. червено вино
1 ч. л червен пипер
1 ч. л. чубрица
лютив пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквички по ловджийски
Тиквичките се обелват и се варят 5 минути в тенджера с кипнала подсолена вода. Изваждат се и се поставят в съд със студена вода, за да се охладят.
2
Тиквички по ловджийски 2
Лукът се нарязва надребно и се запържва 1-2 минути. Прибавят се нарязаният надребно домат и накълцаният чесън и се задушава, докато се изпари течността от доматите. Сипва се виното и се подправя с чубрица, червен пипер, сол и лютив пипер на вкус.
3
Тиквички по ловджийски 3
Охладените тиквички се разполовяват, издълбават се и вътрешността се наситнява. Във всяка от получените тиквени лодки се поставя парче карначе, допълва се с нарязаната вътрешност и отгоре се нанася от доматената смес.
4
Тиквички по ловджийски 4
Тиквичките се нареждат в тавичка с мазнина, налива се малко вода и се пекат 30-40 минути при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: