Тиквички-патладжан бюрек

Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2009
Тиквички-патладжан бюрек
 
Необходими продукти:
1 патладжан
2 щипки сол
2 яйца
галета и брашно за паниране
олио за пържене
150 г сирене
1 яйце
1/2 домат
2–3 стръка магданоз
1 щипка чубрица
1 скилидка чесън на вкус
сол
1/2 кофичка кисело мляко
2–3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
1 тиквичка


Начин на приготвяне:
1
Тиквичката и патладжанът се нарязват на четири филии по дължина. Патладжаните се осоляват и се оставят в тавичка за около 30 минути, за да изтече горчивият им сок. След това заедно с тиквичките се запичат на грил тиган от двете страни, докато омекнат.
2
Магданозът и чесънът се нарязват наситно, а доматът – на малки кубчета. Сиренето се намачква с вилица в купичка. Добавят се яйцето, магданозът, чесънът, доматите, поръсва се със сол, чубрицата и се разбърква добре.
3
Плънката се разпределя върху филиите патладжан и се захлупва с тиквичките. Овалват се последователно в двете разбити яйца, брашно, яйца, галета, яйца и се пържат до златисто в нагорещеното олио.
4
Чесънът и копърът се нарязват наситно и се смесват с киселото мляко. Бюреците се заливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: